Werkschoenen

 

Veiligheidsschoenen
Werklaarzen
Veiligheidsklompen
Onderhoud en Accessoires

Aanbiedingen

Onze topmerken

Alabatros
Alpro
Atlas
Base
Bata
Big Horn
Blaklader
CAT
Dan-Clog
Dunlop
Elten
Emma
Euro-Dan
Gerba
Grisport
Hi-tec
Jallatte
Jolly by Alsa
Magnum
Maxguard
No Risk
Puma
Quick
Redbrick
Safety Jogger
Sanita
Sika
Sixton Peak
Strövels
\

Veiligheidsnormen voor werkschoenen

Werkschoenen worden algemeen gebruikt in bedrijfstakken waar het werk risico's voor de voeten met zich meebrengt. In de industrie worden vaak veiligheidsschoenen gedragen, in de bouw zijn deze schoenen zelfs verplicht. Ook koks, slagers en bakkers dragen vaak veiligheidsschoenen. In Europa wordt de EN ISO 20345:2011 (CE EN-345) norm gebruikt voor veiligheidsschoenen. Die classificeert zeven niveaus van bescherming, waarvan de eigenschappen en verschillen in deze tabel getoond worden:Veiligheidsklasse

Eigenschappen

SB

S1

S2

S3

S4

S5

S1P

Veiligheidsneus 200 Joule

Gesloten hiel


Antistatische zool


Energieopname in de hak


Verhoogde waterafstotendheid/resistentie
Antislipprofiel


Onpenetreerbare tussenzool


De veiligheidsklassen S4 en S5 worden enkel gebruikt voor werklaarzen.


Daarnaast is er nog de losse norm ESD, deze creëert vrijwel geen extra statische elektriciteit. Deze schoenen zijn ideaal als je werkt met elektronische componenten/apparatuur. De ESD norm kan aan alle andere zeven veiligheidsklassen toegevoegd worden.Welke werkschoenen voor welk beroep?

Het is belangrijk dat je een schoen aanschaft die past bij het beroep dat je uitoefent. Er zit veel verschil in het materiaal, de veiligheidsnorm en het model. Zo hebben wij onder andere werkschoenen voor de zorg, voor de horeca, voor de bouw en werkschoenen voor in de keuken. Bij werk in de metaalindustrie of voedselproductie is S2 de minimaal verplichte veiligheidsklasse. In de bouw is S3 of S5 de minimaal verplichte veiligheidsklasse.Veiligheidsklasse

Geschikt voor soort werkveld

SB

S1

S2

S3

S4

S5

S1P

MagazijnZorg

HorecaTransportIndustrie
Agrarische sector
Metaal


Voedselproductie
Cleaning


Bouw
Soorten schoenen per veiligheidsklasse


Veiligheidsklasse

Soort schoenen

SB

S1

S2

S3

S4

S5

S1P

VeiligheidsschoenenWerklaarzen
VeiligheidsklompenKiezen voor een laag of een hoog model?

Lage en hoge werkschoenen hebben beiden hun voor- en nadelen:


Laag model: Zeer geschikt voor medewerkers die veel moeten knielen. Minder geschikt voor bouwplaatsmedewerkers, wel voor UTA-personeel.

  • Voordelen: De voet is goed te bewegen in de schoen en zit geheel aangesloten.
  • Nadelen: De achillespees is minder goed beschermd.

Hoog model: Zeer geschikt voor medewerkers die op een bouwplaats werkzaam zijn en/of veel moeten klimmen.

  • Voordelen: De schoenen geven voldoende steun en beschermen de achillespees.
  • Nadelen: De schoen is stevig, waardoor de voet minder makkelijk te bewegen is.

De beste kwaliteit werkschoenen online kopen!

Op zoek naar veilige en beschermende werkschoenen? Doordat wij als Proforto.nl het grootste assortiment in werkschoenen aanbieden, kun jij altijd slagen! In ons assortiment vind je veiligheidsschoenen, werklaarzen, veiligheidsklompen en accessoires voor jouw werkschoenen. Hieronder vallen werkschoenen voor dames, heren en unisex modellen. De werkschoenen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, modellen, met allerlei eigenschappen en we hebben vele merken werkschoenen. Zo verkopen wij bijvoorbeeld witte werkschoenen, werkschoenen met een stalen neus, sportieve werkschoenen, nette werkschoenen, anti-slip werkschoenen, waterdichte werkschoenen en lichtgewicht werkschoenen. Deze zijn er in allerlei verschillende modellen zoals instappers, sneakers en werkschoenen in een hoog of laag model.


Vragen over onze werkschoenen?

Nog een tip met betrekking tot het onderhoud: Natte schoenen mogen niet bij de verwarming worden gedroogd: daardoor gaat het leer barsten. Versleten schoenen en schoenen die met giftige stoffen in aanraking zijn geweest moeten worden vervangen. Heb je nog een vraag of opmerking over onze werkschoenen? Wil je graag werkschoenen kopen maar liever iemand spreken voordat je gaat bestellen, bijvoorbeeld voor advies? Dan staat de klantenservice van Proforto.nl je graag te woord. Onze klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 9:00 - 22:00 uur op 024-7113346.