chat

Veiligheidsschoenen

Goede veiligheidsschoenen zijn een musthave. Bij Proforto vind je dan ook een ruim assortiment veiligheidsschoenen van uitstekende kwaliteit. Of je nou op zoek bent naar werkschoenen S3, werklaarzen of werkklompen - Proforto heeft het. Daarbij profiteer je natuurlijk van snelle levering, gratis verzending en gratis retourneren.

Specifiek opzoek naar werkschoenen heren of werkschoenen dames?

Lees meer
20220926 - Cashback

1311 resultaten

Filter

Pagina:
 1. 1/28
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Prijzen zijn exclusief BTW.

1311 resultaten

Filter

Pagina:
 1. 1/28
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

De beste kwaliteit veiligheidsschoenen!

Bij Proforto.nl kun je verschillende veiligheidsschoenen kopen. De veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en veiligheidsklassen. In ons assortiment vind je beste veiligheidsschoenen voor dames en heren. De veiligheidsschoenen voor vrouwen hebben een charmanter uiterlijk en zijn aangepast op damesvoeten. Ook is er een groot assortiment aan werkschoenen sneakers en Sportieve werkschoenen te vinden, deze veiligheidsschoenen lijken op sneakers. We hebben zowel instapper werkschoenen, veterschoenen, en ook lichtgewicht veiligheidsschoenen. Ze zijn er in vele kleuren. Denk aan witte werkschoenen en zwarte werkschoenen.

Verschillende veiligheidsklasses voor veiligheidsschoenen

In Europa wordt de EN ISO 20345:2011 (CE EN-345) norm gebruikt voor veiligheidsschoenen. Die classificeert verschillende niveaus van bescherming, waarvan de eigenschappen en verschillen die in deze tabel getoond worden:


Veiligheidsklasse

Eigenschappen

SB

S1

S2

S3

S1P

Veiligheidsneus 200 Joule

Gesloten hiel


Antistatische zool


Energieopname in de hak


Verhoogde waterafstotendheid/resistentie
Antislipprofiel

Onpenetreerbare tussenzool
Daarnaast is er nog de losse norm ESD, deze creëert vrijwel geen extra statische elektriciteit. Deze werkschoenen zijn ideaal als je werkt met elektronische componenten/apparatuur. De ESD norm kan aan alle andere veiligheidsklassen toegevoegd worden.

Welke veiligheidsschoenen voor welk beroep?

Het is belangrijk dat je een comfortabele veiligheidsschoen aanschaft die past bij het beroep dat je uitoefent. Er zit veel verschil in het materiaal, de veiligheidsnorm en het model. Zo hebben wij onder andere werkschoenen voor de zorg, voor de horeca, voor de bouw en werkschoenen voor in de keuken. Bij werk in de metaalindustrie of voedselproductie is S2 de minimaal verplichte veiligheidsklasse. In de bouw is S3 de minimaal verplichte veiligheidsklasse.


Veiligheidsklasse

Geschikt voor soort werkveld

SB

S1

S2

S3

S1P

Magazijn

ZorgHoreca

Transport

Industrie
Agrarische sector
Metaal
Voedselproductie
Bouw


Welke neus voor jouw veiligheidsschoenen?

Tegenwoordig zijn veel klassieke veiligheidsschoenen uitgerust met een kunststof veiligheidsneus in plaats van een werkschoen stalen neus, maar wat zijn hier nou precies de voor- en nadelen van ten opzichte van stalen neuzen?


Voordelen

 • De elasticiteit van de grondstof creëert een soort “geheugeneffect”: de voet wordt niet ingeklemd en komt, ook na extreme belasting van de schoen, weer vrij
 • Minder snel koude voeten na enkele uren werken in een koude omgeving door thermische isolatie
 • Niet magnetisch, geen tracability door metaal-detector
 • Lichter in gewicht dan een stalen neus

Nadelen

 • Meer materiaal nodig, dus “plompere” neus
 • Schoen wordt snel 1 cm groter waardoor de maat incorrect kan zijn
 • Kunststof neuzen zijn iets duurder dan stalen neuzen
 • Wanneer geklemd onder een heel zwaar gewicht drukken kunststof neuzen iets verder in dan stalen neuzen

Goedkope veiligheidsschoenen online kopen

Met bijna 700 modellen is Proforto de grootste aanbieder van veiligheidsschoenen in Nederland. In onze webshop kunt u 24/7 terecht voor goedkope veiligheidsschoenen van meer dan 40 merken. Wanneer je bij ons veiligheidsschoenen koopt betaal je naast geen verzendkosten ook geen retourkosten. De beste veiligheidsschoenen koop je natuurlijk bij Proforto.

Topmerken binnen de categorie veiligheidsschoenen

Ontdek ons assortiment