•  (9,2/10)
  •  (9,2/10)

Privacybeleid Proforto

In deze privacyverklaring leggen we uit welke gegevens we van je verwerken als je klant of gebruiker bent van onze webshop. Als je na het lezen van deze privacybeleid nog vragen hebt, stel ze gerust via onze klantenservice.

Toepasselijkheid privacyverklaring

Deze privacyverklaring is van Proforto BV en is van toepassing op elke verwerking van persoonsgegevens van onze (potentiële) klanten en gebruikers van onze websites, zoals de webshop proforto.nl, proforto.be, en andere diensten.

Omdat we je privacy respecteren en het belangrijk vinden dat onze dienstverlening betrouwbaar en transparant is, gaan we zorgvuldig met je persoonsgegevens om. We zorgen ervoor dat elke verwerking van je gegevens voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

De privacyverklaring kan wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. De meest actuele versie van het document kun je vinden op onze website. Wil je op de hoogte blijven van de wijzigingen, raadpleeg dan van tijd tot tijd deze privacyverklaring.

Verantwoordelijke voor verwerking van je gegevens

Proforto BV is de verantwoordlijke voor de verwerking van je gegevens. Proforto stelt vast welke gegevens worden verwerkt, voor welke doeleinden dit is, en voor hoe lang.

Onze bedrijfsgegevens:

  • Proforto BV
  • Kerkenbos 1103C, Nijmegen
  • KvK: 62922351

In onze webshop zul je links vinden naar websites van derden, zoals die van merken, van onze leveranciers en van andere partijen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verwerking van je gegevens via websites die niet van ons zijn. Deze privacyverklaring is derhalve niet hierop van toepassing.

Gegevens van je account

Als je iets bij Proforto bestelt, heb je een account nodig. Via dit account kun je alle zaken inzien en regelen met betrekking tot de bestelling, zoals track & trace van de bezorging, het aanmelden van een retour, of het aanvragen van garantie. Het acount maak je aan vóór of tijdens het bestellen. Eenmaal een account hebbend, kun je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord.

We verwerken de volgende gegevens voor het aanmaken van een account:

  • Voornaam, voorletter(s), achternaam, geslacht, e-mailadres
  • Geboortedatum
  • Telefoonnummer (niet verplicht)
  • Postcode en huisnummer
  • Wachtwoord

Afhankelijk van je verdere gebruik van de webshop, kunnen we ook de volgende gegevens opslaan:

  • Bestelgegevens, zoals datum, ordernummers, bedragen, artikelen, aantal, kleur etc
  • Bezorgdata en -tijden en track & trace codes
  • Betaaltransacties
  • Retourinformatie

Grondslag voor verwerking

De genoemde verwerkingen zijn noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen jou en Proforto. Omdat we volledig online opereren, zullen veel zaken in het kader van je bestelling bij Proforto worden geregeld via je account op onze webshop.

Bewaartermijn

Je accountgegevens bewaren we zolang je je account actief gebruikt. Als je zes jaar niet meer bent ingelogd, zullen we je accountgegevens verwijderen. Natuurlijk kan je op ieder moment bij onze klantenservice een verzoek doen ter verwijdering van je gegevens.

Gegevens over je bestellingen en facturen dienen we zeven jaar te bewaren in verband met wettelijk vastgestelde termijnen.

Gegevens voor je bestelling

Via onze webshop kun je snel en eenvoudig artikelen bestellen en laten thuisbezorgen of ophalen bij een afhaalpunt. We hebben bepaalde gegevens van je nodig om jouw bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te kunnen houden over je bestelling. Ook voor eventuele retouren of reparaties zijn deze gegevens nodig.

Op elk aanbod op de webshop en op elke koopovereenkomst die je sluit met Proforto, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

We verwerken de volgende gegevens voor de bestelling:

  • Kenmerken geplaatste bestelling(en), zoals bestelnummer, artikelnummer, aantal, prijzen
  • Inloggegevens: e-mailadres
  • Bezorgwijze en bezorgadres
  • Betaalmethode (iDeal, Creditcard, etc)
  • Rekeningnummer en betaalgegevens
  • Indien relevant: kortingscode, extra opmerkingen en instructies

Grondslag voor verwerking

De gegevens zijn noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen jou en Proforto. Wij verzorgen namelijk de algehele afhandeling van je bestelling, van betaling tot bezorging.

Bewaartermijn

In verband met wettelijke termijnen zijn we verplicht deze gegevens zeven jaar te bewaren.

Gegevens over contact met klantenservice

Onze klantenservice is overdag en in avonduren bereikbaar voor je vragen. Je kunt met ons bellen, e-mailen of chatten of een berichtje sturen via social media, zoals Facebook en Twitter. Door gegevens over het contactmoment te bewaren, kunnen we je een volgende keer sneller helpen.

We verwerken de volgende gegevens:

  • Datum en tijdstip van contact
  • Wijze van contact
  • Aantekeningen van je contact met klantenservice
  • Voor trainingsdoeleinden: opname van gesprek

Grondslag voor verwerking

Afhankelijk van de reden van contact zijn de gegevens noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst tussen jou en Proforto (namelijk de bestelling en het hebben van een account bij Proforto), of hebben we een gerechtvaardigd belang om je beter van dienst te zijn en onze dienstverlening te kunnen verbeteren.

Bewaartermijn

De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij zolang je actief klant bij ons bent. Is er een telefoongesprek opgenomen voor trainingsdoeleinden, dan bewaren we die ten hoogstens één jaar.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving

In onze winkel staan meer dan 80 duizend artikelen in verscheidene categorieën. Om je te helpen tussen al deze artikelen te vinden wat je zoekt, zorgen we dat onze webshop zo optimaal mogelijk functioneert, en dat ons aanbod van artikelen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de klant.

Voor het technisch en functioneel verbeteren en onderhouden van de webshop, verwerken we de volgende gegevens:

  • IP-adres en soort apparaat (desktop of mobiel)
  • Internetbrowser en operating systeem
  • Eventueel taalinstellingen
  • Voor het relevant houden van de webshop en van ons aanbod, verwerken we de volgende gegevens:
  • Zoek-, klik- en koopgedrag op onze webshop
  • Voorkeuren of interesses

Grondslag voor verwerking

De genoemde verwerking is noodzakelijk ter behartiging van gerechtvaardige belangen om jou op de best mogelijke manier van dienst te zijn en je de beste klantervaring te kunnen geven.

Bewaartermijn

De gegevens worden na maximaal drie jaar geaggregeerd, waardoor geen op een persoon herleidbare informatie meer bestaat.

Gegevens voor marketing

Om een goede relate met je op te bouwen en de webshop zo relevant mogelijk te houden voor jou, hebben we gegevens nodig die ons helpen te begrijpen wat je zoekt en wat je nodig hebt.

Als je bij ons een account hebt en één of meerdere bestellingen hebt geplaatst, e-mailen we je suggesties, informatie over onze artikelen en diensten op basis van je aankopen en reviewverzoeken. Als je ons daarvoor toestemming geeft, kunnen wij jou ook andere informatie mailen, zoals de dagaanbieding, algemene winacties of persoonlijke aanbevelingen en informatie. Als je dit soort informatie liever niet ontvangt, kun je je meteen afmelden voor nieuwsbrieven in je account.

Voor marketingdoeleinden verwerken we de volgende gegevens:

  • Google Analytics - Voor het analyseren van je zoekgedrag
  • Google Adwords - Voor het bijhouden wat je koopt via Adwords advertenties
  • Remarketing- Gerichte aanbiedingen op het Google en Criteo netwerk
  • Bekeken producten - Producten die je recent hebt bekeken

Grondslag voor verwerking

De genoemde verwerking is noodzakelijk ter behartiging van gerechtvaardige belangen om jou op de best mogelijke manier van dienst te zijn en je de beste klantervaring te kunnen geven.

Bewaartermijn

We bewaren je gegevens maximaal zes jaar voor marketingdoeleinden vanaf het moment dat de gegevens ontstaan.

Beveiliging van gegevens

We nemen verschillende organisatorische en technische maatregelen zodat jouw gegevens veilig zijn en blijven.

Jouw gegevens zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van Proforto die de gegevens nodig hebben om hun werk te kunnen doen. We zorgen ervoor dat gegevens versleuteld zijn opgeslagen, en dat onze systemen zijn beschermd tegen malware en tegen inbraak. Onze webshop en technische systemen worden regelmatig aan veiligheidsscans onderworpen.

Jouw gegevens worden in beginsel opgeslagen binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”). In voorkomende gevallen worden bepaalde gegevens die we verzamelen, doorgegeven aan of opgeslagen op een bestemming buiten de EER, bijvoorbeeld omdat een van onze externe dienstverleners daar is gevestigd. We waken ervoor dat dit dan op een veilige en rechtmatige manier gebeurt.

Van onze externe dienstverleners verlangen we dat zij net zo zorgvuldig omgaan met je gegevens, als wij doen. Zo vragen we door welke maatregelen zijn genomen, verifieren we de maatregelen, en stellen we verwerkersovereenkomsten op, 

Veiligheidsincidenten en datalekken

Wanneer er sprake is van een veiligheidsincident, onderzoeken we direct of het om een beveiligingslek (zwakke plek in onze beveiliging) of een datalek (verlies of onrechtmatige verwerking van je gegevens) gaat. Gaat het om een datalek met een hoog risico voor je privacy, dan zijn we verplicht dit bij zowel jouw als de Autoriteit Persoonsgegevens te melden.

Vind je een beveiligingsincident of datalek bij ons, stuur een mail naar security@proforto.nl of neem contact op met onze klantenservice

 

Jouw rechten

Je hebt als klant bepaalde rechten als het gaat om de verwerking van je gegevens. Sommige van deze zaken kan je gemakkelijk regelen via je account. In elk geval kan je je verzoek indienen bij onze klantenservice of via het AVG formulier dat via de website is te vinden.

Recht op informatie

Je kan ons altijd vragen wie wij zijn, welke gegevens we van je verwerken, hoelang we gegevens bewaren, voor welke doeleinden, op basis van welke grondslagen we dit doen en aan wie we je gegevens verstrekken. Deze informatie vind je ook in onze privacyverklaring.

Recht op inzage

Je kan ons altijd vragen aan te geven wat we van jou weten en hoe we jouw gegevens gebruiken. Aanvragen verwerken we binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op rectificatie

Je kan ons altijd vragen bepaalde gegeven te laten wijzigen en verbeteren. Het gemakkelijkst is de wijziging via je account door te voeren.

Recht op vergetelheid

Je kan ons altijd vragen om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn, behalve gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren.

Recht op dataportabiliteit

Je kan ons altijd vragen de gegevens die we hebben, te exporteren naar een handzaam formaat.

Recht van bezwaar tegen verwerking

Je kan bezwaar maken tegen verwerking van je gegevens die we gebruiken voor direct marketing, of als je een specifieke persoonlijke omstandigheid is.

Recht op beperking van verwerking

Je kan ons altijd vragen de verwerking van je gegevens (tijdelijk) te beperken, als je meent dat de gegevens onjuist zijn, of als je meent dat de verwerking onrechtmatig is. Ook kan je ons vragen de betreffende gegevens nog wel te bewaren, maar niet te verwerken, bijvoorbeeld omdat je de gegevens mogelijk nog nodig hebt in een rechtsvordering.

Recht om een klacht in te dienen

Je kan altijd een klacht indienen over de wijze waarop wij met je jouw gegevens omgaan. Wanneer je een klacht hebt, dan lossen wij dat graag op. Neem voor je klacht contact op met onze klantenservice. Je hebt ook het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Vragen

Heb je nog vragen over de wijze waarop Proforto met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag.