Mondkapjes

Heb jij nog geen mondkapjes? Bij Proforto hebben we een ruim assortiment (herbruikbare) mondkapjes en mondmaskers. Bescherm jezelf en anderen met het dragen van mondkapjes. Bekijk ons assortiment met onder andere handgels en nog meer beschermingsmiddelen tegen besmetting.

Lees meer

7 resultaten

Filter

Prijzen zijn exclusief BTW.
Voor de meeste variaties van dit product geldt: Vóór 23:00 besteld, morgen in huis.

7 resultaten

Filter

Mondkapjes bestellen bij Proforto

Heb jij geen zin om deur uit te gaan om mondkapjes te kopen? Maak je niet druk. Bij Proforto gaat mondkapjes kopen erg gemakkelijk en snel. Voor de meeste mondkapjes geldt: voor 23:00u besteld, is morgen in huis! Heb jij meerdere mondkapjes nodig? Indien de verpakking na de levering nog niet is geopend kunnen de producten geretourneerd worden.

Soorten Mondkapjes

Proforto verkoopt zowel medische mondkapjes als niet-medische mondkapjes.

Chirurgische mondmaskers

Chirurgische mondmaskers beschermen de patiënt en de omgeving tegen besmetting via onder andere speeksel en spatten. Chirurgische mondmaskers worden ook weer in drie typen onderverdeeld: Type I, Type II en Type IIR.

Type II masker: Voor gebruik door medewerkers in gevallen waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen.

Type IIR masker: Dit is de niet-vochtdoorlatende variant. Deze type maskers zijn bedoeld voor medisch gebruik, maar niet voor in het ziekenhuis. Dit type masker beschermt de omgeving, en met een FFP2 masker beschermt u uzelf. Dit zijn chirurgische mondneusmaskers, geschikt voor medisch gebruik en daarom niet geschikt als een ademhalingsbeschermingsmasker. Dit type maskers zijn volgens het RIVM voor algemene zorghandelingen bedoeld in bijvoorbeeld huisartsenpraktijken, verpleegkundigen, fysiotherapeuten etc.

FFP2 masker

Een FFP2 -masker beschermt de zorgmedewerker. Een FFP2 masker voldoet voor alle eerstelijns hulpverleners in de gezondheidszorg. FFP2 maskers sluiten weer beter aan bij het gezicht en ademen daardoor ook iets minder makkelijk dan een chirurgisch mondmasker.

FFP3 masker

Een FFP3 masker is het masker dat het beste filtert. Deze klasse biedt de hoogste bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. Als je opzoek bent naar het beste beschermende masker dan kunt u het beste een FFP3 masker kopen. Wanneer u deze goed draagt, is de kans op besmetting met dit masker het kleinst.

KN95 hygiëne mondmaskers

KN95 hygiëne mondmaskers hebben een vergelijkbare bescherming met de Europese FFP2 mondmaskers. Voor de overeenkomsten en verschillen tussen deze 2 verschillende types mondmaskers, klik hier.

Medische mondmaskers

Medische mondmaskers, zoals een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR, moeten voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Medische mondmaskers zijn geschikt voor gebruik in de zorg. De primaire functie van deze mondmaskers is het beschermen van de drager.

Geen btw op mondkapjes vanaf 25 mei

Vanaf 25 mei tot 1 september hoeft er geen btw over mondkapjes te worden betaald. Dit geldt voor alle typen mondkapjes (zowel medisch als niet-medisch) en voor alle verkopen. Mondkapjes vallen nu nog onder het normale btw-tarief van 21%. Aanleiding van deze nieuwe maatregel is dat het per 1 juni verplicht is om een niet-medisch mondkapje te dragen in het OV.