Gratis verzending vanaf €35,- (ex. BTW)
Gratis retourneren
Grootste assortiment
Snelle levering
Achteraf Betalen
Gratis verzending vanaf €35,- (ex. BTW)
Gratis retourneren
Grootste assortiment
Snelle levering
Achteraf Betalen

Werkschoenen S3 - Quick werkschoenen

Ga jij voor veiligheid? Dan zijn de S3 werkschoenen van Proforto voor jou de juiste match! De veiligheidsneus van staal, composiet of aluminium biedt bescherming tegen vallende voorwerpen. De combinatie met schokdemping in de hak en een antistatische-, onpenetreerbare veiligheidszool maakt deze schoenen geschikt voor het zwaarste werk. Bij Proforto profiteer jij met deze krachtpatsers bovendien van goede klantenservice, gratis verzending en gratis retourneren.

3 artikel(en)

per pagina

 • Quick Derby Werkschoen

  € 105,35 excl. BTW € 127,47 incl. BTW
 • Quick Olympic Sneaker Zwart

  € 107,30 excl. BTW € 129,83 incl. BTW
 • Quick Olympic Sneaker Bruin

  € 107,30 excl. BTW € 129,83 incl. BTW

3 artikel(en)

per pagina

Quick - Hippe en veilige werkschoenen, online te koop bij Proforto.nl

Quick is het oudste sportschoenen merk in Nederland en altijd populair geweest onder tal van sportliefhebbers. De Nederlandse voetbaltop speelden op een bepaald moment of gedurende hun hele carrière op Quick voetbalschoenen. Faas Wilkes, Sjaak Swart, Guus Hiddink, Danny Blind en Johan Cruijff zijn een van de vele topvoetballers die het liefst op Quick voetbalschoenen speelde vanwege het comfort.

De geschiedenis van Quick

Quick heeft een zeer imposante geschiedenis. Ruim 100 jaar geleden begon Herman Jansen met de productie en verkoop van de allereerste Quick voetbalschoen. Quick werd in heel Nederland bekend als kwaliteitsmerk en ging naast klompen en voetbalschoenen ook voor andere sporten schoenen produceren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluiten de Duitsers de fabrieken van Quick en mochten er geen leren schoenen meer gemaakt worden. Familie Jansen ging echter door met de productie van pantoffels, gemaakt met vilt van oude hoeden en versleten binnenbanden. Na de oorlog pakte het bedrijf de productie weer volledig en vernieuwd op maar de concurrentie steeg en er kwamen steeds meer merken uit het buitenland op de markt.

In de jaren 80 werd de productie in Nederland te duur. De kwaliteit van Quick bleef ongeëvenaard maar buitenlandse concurrenten zoals Nike en Adidas brachten kunststof schoenen op de markt die tevens in lagelonenlanden werden geproduceerd. In 1992 verloor de kwaliteit van marketing en de snelle internationalisering van de sportmarkt en ging Quick failliet.

Gelukkig werd Quick eind jaren negentig nieuw leven in geblazen. Naast kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zorgde de herpositionering voor de invloed van lifestyle, muziek en internationale topontwerpers. Door de ontwikkeling van karakteristieke producten kwam Quick weer terug op de (internationale) markt.

De laatste 15 jaar manifesteert Quick zich naast sport ook op het gebied van casual kleding en sneakers. Naast de diversiteit in het assortiment lanceerde ze in 2012 haar nieuwe productlijn, werkschoenen en veiligheidsschoenen. Deze schoenen zijn vrijwel uniek aan eerdere sneakers van Quick maar beschikken over maximale veiligheid. Veiligheidsschoenen van Quick bieden naast comfort en een trendy uitstraling dus ook complete veiligheid!

Eigenschappen S3 werkschoenen

S3 werkschoenen hebben een veiligheidsneus van staal, composiet of aluminium die op een impact van 200 Joule is getest en ze zijn antistatisch doordat ze energie opnemen in de gesloten hiel. De schokdemping in de hak is minimaal 200 Joule. Deze schoenen hebben een verhoogde waterafstotendheid/resistentie, hebben een onpenetreerbare tussenzool van staal of kevlar en een antislipprofiel. S3 veiligheidsschoenen zijn geschikt voor droge en natte werkzaamheden.


Deze schoenen zijn ideaal voor werk in bijvoorbeeld: bouw, industrie, magazijn, de agrarische sector, metaal, horeca, transport en voedselproductie. In de bouw is S3 bijvoorbeeld de verplichte veiligheidsklasse. Zorgverzekeraars dekken in de bouw geen schadekosten wanneer blijkt dat er geen gebruik is gemaakt van werkschoenen van dit type. Omdat bij hoge werkschoenen de achillespees beter beschermd is, raden wij dit type aan voor bouwplaatsmedewerkers.


Eigenschappen

S3

Veiligheidsneus 200 Joule

Gesloten hiel

Antistatische zool

Energieopname in de hak

Verhoogde waterafstotendheid/resistentie

Antislipprofiel

Onpenetreerbare tussenzoolWelke werkschoenen voor welk beroep?

In onderstaande tabel kun je vinden voor welke beroepen S3 werkschoenen wel en juist niet geschikt zijn.


Geschikt voor soort werkveld

S3

Magazijn

Zorg


Horeca

Transport

Industrie

Agrarische sector

Metaal

Voedselproductie

Cleaning


BouwKevlar of stalen antiperforatie zool?

Tegenwoordig zijn veel S3 veiligheidsschoenen uitgerust met een Kevlar antiperforatie zool in plaats van een stalen antiperforatie zool, maar wat zijn hier nou precies de voor- en nadelen van?


Voordelen:

 • Zacht en extreem soepel: past beter aan de voet, ergonomisch, minder vermoeide voeten
 • Door zijn extreem buigzaam karakter is er verhoogd contact met het grondoppervlak, minder risico voor slippen en uitglijden
 • Beschermt het gehele zooloppervlak gezien deze genaaid wordt aan de schacht, terwijl zijn metalen variant er tijdens het productieprocedé wordt “tussen gestoken” wat resulteert in een (door de norm voorgeschreven) minimale dekking van 85% van het voetoppervlak (i.p.v. 100% bij Kevlar bezoling)
 • Niet warmte- noch koudegeleidend
 • Niet magnetisch, geen traceability door metaal-detector
 • Roestvrij, chemisch neutraal, onverslijtbaar
 • Lichter in gewicht dan een stalen bezoling

Nadelen:

 • Kevlar bezoling is iets duurder dan een stalen bezoling
 • De penetratiebestendigheid van Kevlar bezoling ligt iets lager dan die van stalen zolen