Veiligheidsschoenen - Quick werkschoenen

Goede veiligheidsschoenen zijn een musthave. Bij Proforto vind je dan ook een ruim assortiment veiligheidsschoenen van uitstekende kwaliteit. Of je nou op zoek bent naar S3 werkschoenen, werklaarzen of werkklompen - Proforto heeft het. Daarbij profiteer je natuurlijk van snelle levering, gratis verzending en gratis retourneren.

5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

Quick - Hippe en veilige werkschoenen, online te koop bij Proforto.nl

Quick is het oudste sportschoenen merk in Nederland en altijd populair geweest onder tal van sportliefhebbers. De Nederlandse voetbaltop speelden op een bepaald moment of gedurende hun hele carrière op Quick voetbalschoenen. Faas Wilkes, Sjaak Swart, Guus Hiddink, Danny Blind en Johan Cruijff zijn een van de vele topvoetballers die het liefst op Quick voetbalschoenen speelde vanwege het comfort.

De geschiedenis van Quick

Quick heeft een zeer imposante geschiedenis. Ruim 100 jaar geleden begon Herman Jansen met de productie en verkoop van de allereerste Quick voetbalschoen. Quick werd in heel Nederland bekend als kwaliteitsmerk en ging naast klompen en voetbalschoenen ook voor andere sporten schoenen produceren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluiten de Duitsers de fabrieken van Quick en mochten er geen leren schoenen meer gemaakt worden. Familie Jansen ging echter door met de productie van pantoffels, gemaakt met vilt van oude hoeden en versleten binnenbanden. Na de oorlog pakte het bedrijf de productie weer volledig en vernieuwd op maar de concurrentie steeg en er kwamen steeds meer merken uit het buitenland op de markt.

In de jaren 80 werd de productie in Nederland te duur. De kwaliteit van Quick bleef ongeëvenaard maar buitenlandse concurrenten zoals Nike en Adidas brachten kunststof schoenen op de markt die tevens in lagelonenlanden werden geproduceerd. In 1992 verloor de kwaliteit van marketing en de snelle internationalisering van de sportmarkt en ging Quick failliet.

Gelukkig werd Quick eind jaren negentig nieuw leven in geblazen. Naast kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zorgde de herpositionering voor de invloed van lifestyle, muziek en internationale topontwerpers. Door de ontwikkeling van karakteristieke producten kwam Quick weer terug op de (internationale) markt.

De laatste 15 jaar manifesteert Quick zich naast sport ook op het gebied van casual kleding en sneakers. Naast de diversiteit in het assortiment lanceerde ze in 2012 haar nieuwe productlijn, werkschoenen en veiligheidsschoenen. Deze schoenen zijn vrijwel uniek aan eerdere sneakers van Quick maar beschikken over maximale veiligheid. Veiligheidsschoenen van Quick bieden naast comfort en een trendy uitstraling dus ook complete veiligheid!

De beste kwaliteit veiligheidsschoenen!

Bij Proforto.nl kun je verschillende veiligheidsschoenen kopen. De veiligheidsschoenen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en veiligheidsklassen. In ons assortiment vind je veiligheidsschoenen voor dames en heren. De veiligheidsschoenen voor vrouwen hebben een charmanter uiterlijk en zijn aangepast op damesvoeten. Ook is er een groot assortiment aan trendy veiligheidsschoenen te vinden, deze veiligheidsschoenen lijken op sneakers. We hebben zowel veiligheidsschoenen die instappers zijn, als veterschoenen.Verschillende veiligheidsklassen werkschoenen

In Europa wordt de EN ISO 20345:2011 (CE EN-345) norm gebruikt voor veiligheidsschoenen. Die classificeert verschillende niveaus van bescherming, waarvan de eigenschappen en verschillen die in deze tabel getoond worden:Veiligheidsklasse

Eigenschappen

SB

S1

S2

S3

S1P

Veiligheidsneus 200 Joule

Gesloten hiel


Antistatische zool


Energieopname in de hak


Verhoogde waterafstotendheid/resistentie
Antislipprofiel

Onpenetreerbare tussenzool

Daarnaast is er nog de losse norm ESD, deze creëert vrijwel geen extra statische elektriciteit. Deze schoenen zijn ideaal als je werkt met elektronische componenten/apparatuur. De ESD norm kan aan alle andere veiligheidsklassen toegevoegd worden.Welke veiligheidsschoenen voor welk beroep?

Het is belangrijk dat je een schoen aanschaft die past bij het beroep dat je uitoefent. Er zit veel verschil in het materiaal, de veiligheidsnorm en het model. Zo hebben wij onder andere werkschoenen voor de zorg, voor de horeca, voor de bouw en werkschoenen voor in de keuken. Bij werk in de metaalindustrie of voedselproductie is S2 de minimaal verplichte veiligheidsklasse. In de bouw is S3 de minimaal verplichte veiligheidsklasse.Veiligheidsklasse

Geschikt voor soort werkveld

SB

S1

S2

S3

S1P

Magazijn

ZorgHoreca

Transport

Industrie
Agrarische sector
Metaal
Voedselproductie
BouwKunststof of stalen veiligheidsneus?

Tegenwoordig zijn veel veiligheidsschoenen uitgerust met een kunststof veiligheidsneus in plaats van een stalen neus, maar wat zijn hier nou precies de voor- en nadelen van ten opzichte van stalen neuzen?


Voordelen

  • De elasticiteit van de grondstof creëert een soort “geheugeneffect”: de voet wordt niet ingeklemd en komt, ook na extreme belasting van de schoen, weer vrij
  • Minder snel koude voeten na enkele uren werken in een koude omgeving door thermische isolatie
  • Niet magnetisch, geen tracability door metaal-detector
  • Lichter in gewicht dan een stalen neus

Nadelen

  • Meer materiaal nodig, dus “plompere” neus
  • Schoen wordt snel 1 cm groter waardoor de maat incorrect kan zijn
  • Kunststof neuzen zijn iets duurder dan stalen neuzen
  • Wanneer geklemd onder een heel zwaar gewicht drukken kunststof neuzen iets verder in dan stalen neuzen

Goedkope veiligheidsschoenen online kopen

Met bijna 700 modellen is Proforto de grootste aanbieder van veiligheidsschoenen in Nederland. In onze webshop kunt u 24/7 terecht voor veiligheidsschoenen van meer dan 40 merken. Wanneer je bij ons veiligheidsschoenen koopt betaal je naast geen verzendkosten ook geen retourkosten. Je kunt bij Proforto ook gemakkelijk een offerte opvragen voor veiligheidsschoenen. Dit doe je door op de productpagina op de offerte knop te klikken.Topmerken binnen de categorie veiligheidsschoenen