Gratis verzending vanaf €35,- (ex. BTW)
Gratis retourneren
Grootste assortiment
Snelle levering
Achteraf Betalen
Gratis verzending vanaf €35,- (ex. BTW)
Gratis retourneren
Grootste assortiment
Snelle levering
Achteraf Betalen

Sneaker Werkschoenen - Quick werkschoenen

1 artikel(en)

per pagina

  • Quick Derby Werkschoen

    € 105,35 excl. BTW € 127,47 incl. BTW

1 artikel(en)

per pagina

Quick - Hippe en veilige werkschoenen, online te koop bij Proforto.nl

Quick is het oudste sportschoenen merk in Nederland en altijd populair geweest onder tal van sportliefhebbers. De Nederlandse voetbaltop speelden op een bepaald moment of gedurende hun hele carrière op Quick voetbalschoenen. Faas Wilkes, Sjaak Swart, Guus Hiddink, Danny Blind en Johan Cruijff zijn een van de vele topvoetballers die het liefst op Quick voetbalschoenen speelde vanwege het comfort.

De geschiedenis van Quick

Quick heeft een zeer imposante geschiedenis. Ruim 100 jaar geleden begon Herman Jansen met de productie en verkoop van de allereerste Quick voetbalschoen. Quick werd in heel Nederland bekend als kwaliteitsmerk en ging naast klompen en voetbalschoenen ook voor andere sporten schoenen produceren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluiten de Duitsers de fabrieken van Quick en mochten er geen leren schoenen meer gemaakt worden. Familie Jansen ging echter door met de productie van pantoffels, gemaakt met vilt van oude hoeden en versleten binnenbanden. Na de oorlog pakte het bedrijf de productie weer volledig en vernieuwd op maar de concurrentie steeg en er kwamen steeds meer merken uit het buitenland op de markt.

In de jaren 80 werd de productie in Nederland te duur. De kwaliteit van Quick bleef ongeëvenaard maar buitenlandse concurrenten zoals Nike en Adidas brachten kunststof schoenen op de markt die tevens in lagelonenlanden werden geproduceerd. In 1992 verloor de kwaliteit van marketing en de snelle internationalisering van de sportmarkt en ging Quick failliet.

Gelukkig werd Quick eind jaren negentig nieuw leven in geblazen. Naast kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zorgde de herpositionering voor de invloed van lifestyle, muziek en internationale topontwerpers. Door de ontwikkeling van karakteristieke producten kwam Quick weer terug op de (internationale) markt.

De laatste 15 jaar manifesteert Quick zich naast sport ook op het gebied van casual kleding en sneakers. Naast de diversiteit in het assortiment lanceerde ze in 2012 haar nieuwe productlijn, werkschoenen en veiligheidsschoenen. Deze schoenen zijn vrijwel uniek aan eerdere sneakers van Quick maar beschikken over maximale veiligheid. Veiligheidsschoenen van Quick bieden naast comfort en een trendy uitstraling dus ook complete veiligheid!